Почитувани идни студенти на ФИНКИ, добредојдовте! 

Се наоѓате на Join порталот на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), наменет за идните студенти. Join порталот претставува централно место на кое заинтересираните матуранти можат да добијат брз и слободен пристап до информации, соопштенија и документи поврзани со уписите и резултатите од уписите на Факултетот. Покрај тоа, порталот нуди и калкулатор за пресметка на поените од успехот од средно образование и успехот постигнат со полагање на матурата, со што се добиваат поените со кои матурантите можат да конкурираат за упис на факултет.

Врз основа на типот на положената матура, на Join порталот постојат неколку различни верзии на калкулаторот:Временски распоред на активностите за првиот уписен рок на ФИНКИ 2012

Термин Час Активност
15 - 16.VIII 2013 (четврток и петок) 09:00-14:30 часот Пријавување на кандидати за првиот уписен рок
21.VIII 2013 (среда) до 14:00 часот Објавување резултати од успехот од средно образование
22.VIII 2013 (четврток) до 14:00 часот Рок за приговори до Конкурсната комисија (приговорите се однесуваат само на технички пропусти)
22.VIII 2013 (четврток) до 20:00 часот Одговор на приговорите и објавување на прелиминарна ранг листа
23.VIII 2013 (петок) до 14:00 часот Рок за приговори до Управата на Факултетот (приговорите се однесуваат само на технички пропусти)
26.VIII 2013 (понеделник) до 14:00 часот Објавување решение за прием на кандидатите
29 и 30.VIII 2013 (четврток и петок) 09:00-14:30 часот Запишување на кандидатите

Временски распоред на активностите за вториот уписен рок на ФИНКИ 2013

Термин Час Активност
03 - 04.IX 2013 (вторник и среда) 09:00-14:30 часот Пријавување на кандидати за вториот уписен рок
09.IX 2013 (понеделник) до 14:00 часот Објавување резултати од успехот од средно образование
10.IX 2012 (вторник) до 14:00 часот Рок за приговори до Конкурсната комисија (приговорите се однесуваат само на технички пропусти)
10.IX 2013 (вторник) до 20:00 часот Одговор на приговорите и објавување на прелиминарна ранг листа
11.IX 2013 (среда) до 14:00 часот Рок за приговори до Управата на Факултетот (приговорите се однесуваат само на технички пропусти)
12.IX 2013 (четврток) до 14:00 часот Објавување решение за прием на кандидатите
13 и 16.IX 2013 (петок и понеделник) 09:00-14:30 часот Запишување на кандидатите

Прв рок

Втор рок

Трет рок

Пријавување на кандидатите

15 и 16.08.2013

3 и 4.09.2013

17.09.2013

Објавување на резултати од средно образование

21.08.2013

09.09.2013

 

Објавување на решение за прием на кандидатите

26.08.2013

12.09.2013

 

Запишување на кандидатите

29 и 30.08.2013

13 и 16.09.2013

20.09.2013